Followers

Sunday, July 31, 2011

[Video] - Barcelona VS Manchester United Highlights (World Football Challenge, 30th July 2011)

I think Manchester United is stronger than before..yeah!remember the UCL final a few months ago, we got the revenge already..;)



Bombay,

[Video] - New Zealand All Blacks Rugby World Cup 2011 Jersey/Shirt

This is the new jersey of the New Zealand All Blacks..this brand new jersey will be worn by the All Blacks during their home Rugby World Cup, this coming September. This new jersey is different than before, with the present of the white collar (outside) and the gold (inside). I am really sure all of you will love this jersey, so do I.


*official RWC Jersey*


*2011 All Blacks jersey*









Bombay,

Selamat Berpuasa Semua!



Selamat menjalankan ibadah puasa semua..semoga ramadhan ini lebih baik daripada ramadhan yang lepas..semoga ramadhan ini juga dapat dipenuhi dengan perkara2 yang bermanfaat..:)



Ingat, bukan tahan lapar dan dahaga saje, tapi dari segala hawa nafsu yang lain..;)

Bersabda Rasulullah s.a.w: “Pada malam pertama bulan Ramadhan diikatlah semua syaitan dan jin dan ditutupilah semua pintu-pintu neraka serta tidak dibuka satu pintu pun darinya. Dan dibukakanlah pintu-pintu syurga serta tidak ditutuplah satu pintu pun darinya. Maka berserulah penyeru: Wahai orang yang melakukan kebaikan hampirilah kamu, wahai orang yang melakukan kejahatan undurlah kamu. Dan sesungguhnya Allah mempunyai ahli neraka yang dibebaskan dan sedemikian itu berlaku pada setiap malam (Ramadhan)“.

(Hadith riwayat at-Tirmizi dan Ibnu Majah dari Abu Hurairah ra)

Bombay,

Saturday, July 30, 2011

[Video] - One Litre of Tears - "Only Human"

Salam semua..if korang perasan, background music yang dimainkan dalam drama kat tv3, Suara Takdir, ada lagu yang dimainkan dalam cerita One Litre of Tears..nie lagunya..:)



Sedihkan?if korang tengok cerita dye, lagila xtahan..asek nak nanges je..:(

Bombay,

SEGMEN 3 JAM JE..



Nak join, jomla..simple je..klik sini or banner..;)
Sampai kul 11 malam nie je taw..;)

Bombay,

Biasiswa JPA Ijazah Sarjana Muda Dibuka 1 Ogos Hingga 7 Ogos 2011



Salam semua..just nak bagitaw yang biasiswa JPA untuk pelajar Ijazah Sarjana Muda akan dibuka pada 1 Ogos ini sehingga 7 Ogos 2011..so, sape yang nk apply, sila alert la ye..kang melepas plak tarikh nye..sape yang nk apply sila layari laman web di bawah..;)

Untuk maklumat lanjut, boleh klik dekat sini..

Bombay,

Segmen Sepi : Aku Suka Kau..



Salam semua..hehe..aku rase nak mencabarkan diri hari nie..:)nk join, klik sini or banner,..

Segmen nie memerlukan aku, meletakkkan satu gambar orang yang aku suka..ini idola aku..aku rase xramai orang kenal..budak2 ragbi tawla..;)





Sape nie?ini Dan Carter/Daniel Carter..New Zealand rugby player..die nie bagi aku dah sampai tahap legend..legend dalam New Zealand nye rugby team..Die maen kat bahagian Flyhalf (kicker dalam rugby)..kerje die banyak kat kicking..kalau korang tengok permainan dye, tersangatlah superb..nampak je badan macam kecik, tapi die maen memang best..lagi satu korang kene tengok kicking style & skill die..aku xtaw nk terangkan mcm mane..tapi, korang wajib tengok video kicking die nie..;)WAJIB!;)hehe..



Haaa...dah tengok?terbeliak biji mata korang..hehe..bagi aku, bende nie mcm mustahil nk buat..tapi Dan Carter telah buktikan yang bende mcm nie memang xmustahil..sampai commentator dalam game nie pon tergelak, macam xpercaye..dalam ragbi, bila ada angin kuat, seorang kicker tu perlu taw berapa laju angin tu bertiup, dan berapa kuat plak die as kicker, nk buat sepakan..tapi, itula yang Dan Carter buktikan dekat dunia yang die antara the best Flyhalf (rugby kicker) in the world..sebab tu aku suka die sampai nk pitam..hehehehe..;)

Aku baru join blog nie..bagi aku, blog nie okla..antara blog yang penuh dgn kaler pink..hehe..and mcm biase, bg aku, pink memang sedap mate aku memandang..:)

Izzwan Ariff
Izzaty Ishak

P/S: Tengok header yang tak berapa cantik dekat atas, agak2, gambar siape?:)

Bombay,

SEGMEN BERPUASA DI BULAN RAMADHAN BERSAMA ADIN !



Salam semua..hari nie nak join satu lagi segmen..mengenai bulan puasa yang kian menjelang beberapa hari nie..:)if nk join, klik sini or banner..:)

Kalau nk berbicara pasal target puasa, konfemla nk puasa penuh beb..hehe..sape yang xnk puasa penuh kan..hehe..tapi kalau dah xtahan tu, xtawla pulak..ye dak?hehe..;)

Nak taw feveret makanan?biala gambar nie yang menceritakan..;)









Tak kan meleh air lir kot..haha...sabar2..kene baisekan diri..dah nak puasela katekan..ok, aku nk mengucapkan selamat berpuasa kepada semua blogger-blogger di luar sane..semoga puasa kali ini lebih baik dari tahun lepas..penuhkan bulan puasa kita dengan ibadah, serta kerja2 yang berfaedah..:)

Bombay,

Ben Ashaari Nak Tahu Cerita Di Sebalik Gambar..



Salam semua..sebelum aku pergu lebih lanjut, sesiape yang nk join, meh klik kat sini or banner kat atas..:)

Aku xde la collection gambar terbaik..tapi gambar nie adalah antara kenangan paling manis aku dan teman sepasukan dalam pertandingan ragbi..kira terbaikla bagi aku..

Ada beberapa gambar yang aku rase terbaik dalam hidup aku, membawa kenangan yang paling bermakna..hehe..jangan marah aku letak lebih gambar ye..saje nk mengimbau kenangan lampau..:)



Gambar2 nie diambil pada tournament ragbi 2007, time aku form 4..Selepas kitorg menang peringkat negeri pada 2006 ragbi (10 sebelah), secara automatik kami sepasukan akan mewakili Perak untuk HSBC COBRA Rugby 10's 2007 bagi peringkat sekolah..kalau korang perasan, tournament nie diadakan di Malaysia setipa tahun yang disertai oleh banyak kelab2 negara luar..tula tahun terakhir tournament peringkat sekolah dan kelab2 antarabangsa dijalankan serentak..selepas tahun 2007, yang peringkat sekolah punye dijalankan berasingan..so, melepaslah diorang nak main kat Stadium Petaling Jaya..:)hehe..

Ok, tournament nie memang sangat sengit..semula champion school setiap negeri bersaing sesama sendiri dekat Padang Utara, Petaling Jaya..memang sengitla..mase kitorg main, kitorg menang dengan sume team dalam group termasuk team jemputan dari Taiwan..terus layak ke suku akhir, lawan Sekolah Alam Shah(SAS)..alhamdulillah, kitorg menang and pegy semi final..start semi final, semua match akan dijalankan dekat Stadium Petaling Jaya, sekali dengan kelab2 antarabangsa..merasa la jugak main dekat Stadium..memang sangat best..xpernah rase macam tu..bayangkanla, main dekat tgh2 stadium, dikelilingi orang ramai dengan jeritan sokongan..memang rase lain dan bersemangat.;)


*Masa lawan SAS*


*Lepas lawan SAS*

Semi final lawan Sekolah Sukan Bandar Penawar(SSBP)..memang susahla nk menang dengan sekolah sukan kan..tapi kitorg dapat gak curik satu try..kitorg kalah 12-5..even kalah, kitorg memang sangat happy and bangga bawak nama perak, sekali dengan nama sekolah sampai ke peringkat tu..:)


*Time lawan SSBP*


*final score semi final*

Sorry ye semua..bnyk sangat gambar..entah, sampai sekarang aku xdapat nak terima kenyataan yang aku dah memang xmaen ragbi and xboleh main lagi..memang jeles tgk orang lain still boleh maen lagi..tapi nak buat macam mane, biarlah aku dudok dekat tepi padang je, sambil tengok orang lain main sukan yang terbaik dalam diri aku..:)



Bombay,

Friday, July 29, 2011

Rancanganku Dihujung Minggu..Menjelang Ramadan..



Lulu buat segmen lagi..kali nie pasal hujung minggu menjelang ramadhan..nk joinla jugak..korang yang nk join, klik sini or banner kat atas ye..:)

ok, menjelang ramadhan nie, kitorg aku sibuk nk buat kenduri..kenduri arwah untuk arwah adik, nenek, atuk and 2 orang pakcik aku..memang dah jadi kebiasaan akan buat kenduri arwah before bulan puasa..kenduri tu malam nie, 29 Julai 2011..lagipon, arwah nenek baru je meninggal 13 ari bulan hari tu..sekarang nie, tgh dok sebok2 masak la nie..hehe..aku larila kejap, mendapatkan lappy tercinta..mane boleh berpisah..hehe..

Selalunya, menjelang ramadhan nie, stok2 barang dapur akan mesty lebih..sebab nanty nak masak xpayah nk beli lagi..so, meby weekeend nie pergila membeli belah kat Tesco..hehe..ecehh, macam nk shopping baju raya la plak..hehe..persiapan biase2 je..xde yang menarik sangat pon..tapi dah ready nk pegy sembahyang tarawih nie..hehe..aim nk full 20 rakaat every night..hahaha....aim jela tapi..hehe...:)

Rasenya itu je kot for this weekend..xbnyk bende yang nk dibuat lagi..tapi, menjelang raya, konfem banyak..hehe..make sure LULU buat segmen menjelang raya plak..hehehe...tq LULU buat segmen nie..:)

Bombay,


Thursday, July 28, 2011

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger Lelaki..



jom join...cepat2..:)klik kat sini or kat banner..;)

Bombay,

Segmen : Saya Nak Join Bloglist Aten Qylah..



Join satu segmen hari nie..nak join, klik sini or banner..:)

Nama: Bombay
Umur: 20 tahun
Universiti Teknologi Mara Kampus Bandaraya Melaka..

Dah join segmen : Bombay Nak Taw Sukan Kegemaran Aku? If belom, klik sini..:)

Bombay,

Wednesday, July 27, 2011

Saya Nak Join Bloglist Dieyana..



nak join x?penyertaan terhad nie..cepat2..
selagi stok masih ade..:)
klik sini or banner kat atas..;)

Nama blogger: Bombay
Umur: 20 tahun..

Ok, aku xreti nk komen or kritik blog orang..
Dieyana suroh komen pasal blog dye..
ape yang aku nampak, blog dye comel..
banyak kaler pink, yakni kaler yang menenangkan..hehe..
sumenya ok la kat blog nie..:)

Bombay,

Rugby World Cup 2011, New Zealand (Teams, Jerseys)



We are about less than 24 hours away to watch the biggest rugby match ever, the Rugby World Cup held in this September..This biggest rugby tournament will be held in New Zealand starting from September 9th till the final on the 23rd of October..New Zealand will be fighting hard to win their second world cup in history..and off course, South Africa will fight till they die to retain the Webb Ellis Cup..there are 20 teams in this tournament and divided into 4 pools or groups..

Pool A

New Zealand
France
Tonga
Canada
Japan

Pool B
Argentina
England
Scotland
Georgia
Romania

Pool C
Australia
Ireland
Italy
Russia
United States of America

Pool D
South Africa
Wales
Fiji
Samoa
Namibia

All schedules and dates, together with location of the venue of every match are already fixed..to view all the match schedules, click here..

And for the fans of rugby, off course all of us always adore to what kind of jersey will be worn by the players of this rugby world cup..here are some jerseys of the teams according to Rugby World Cup Pools/Groups..

RWC Jerseys Pool A
RWC Jerseys Pool B
RWC Jerseys Pool C
RWC Jerseys Pool D

Cool right?:)

To have more details about Rugby World Cup 2011, just go to the official website here..

I will cheer on New Zealand All Blacks off course, as I was cherished with MC All Blacks team, the school rugby team of mine..;)



Bombay,

Tuesday, July 26, 2011

Mari Menambah Follower Bersama Hannah Tots..



Salam semua..nampak?
ada segmen lagi..
nak join x?
if nk join,
klik baby cute dekat atas nie or kat sini..;)

Bombay,

Monday, July 25, 2011

MPH Anniversary Sale (28-31 July 2011)



Salam semua..ok hari nie aku dapat surat from MPH mengatakan yang hujung bulan nie ada sale..sumpah best..tapi yang xbestnye kat MPH mane la plak aku nak pegy..mane ade MPH dekat Kuala Selangor nie..paling dekat pon Klang..itupon payah nak pegy situ..

Sale ni start dari 28 sampai 31 July nie..kalau ikotkan, memang byk buku aku nak beli..hehe..nak tambah collection*bombay, ko ade 2 lagi buku tebal xhabis bace:)*hehe..mintak2la aku boleh pegy nearest MPH and borong segale buku yang aku nak..:)







Korang yang minat buku pon pegyla MPH..boleh dapat less..xla banyak less nye, tapi kurangla cket dari harga asal..mane yang ade kad MPH tu dapat la lebih cket less nye..hehe..:)

Jom kita borong buku ramai-ramai!

Bombay,

Nak Hadiah Dari SyahRidzeah..



Disebabkan kau gila GA, aku join lagi satu nie..nk join x?
klik sini or banner kat atas..;)

Izzwan Ariff
Hafizul Hakim

Bombay,

Padang Bola VS Tanah Perkuburan..

Salam semua..hari ini nak menulis sedikit mengenai aktiviti 2 hari di hujung minggu aku yang berbeza sepenuhnya. Berbeza dari segi apa, akan ditulis sebentar lagi. Pada hari Sabtu, JKKK di sini mengadakan perlawanan bola sepak yang disertai oleh ramai remaja-remaja sihat lagi aktif bagi merebut hadiah yang agak lumayan bagi aku. Apa yang dapat aku perhatikan di sana, suasana sangat-sangat meriah. Ramai orang datang menyaksikan perlawanan bola tersebut. Boleh dikatakan beratus-ratus orang hadir. Ada yang dating dari rumah, dari tempat kerja, dan ada juga yang dating dari sekolah itu sendiri, iaitu murid-murid yang menjalani kelas tambahan pada hari sabtu itu. Di suatu sudut, ada yang bekerjasama menolong membuat beberapa kerja seperti mengutip sampah dan sebagainya. Sepanjang perlawanan ini dijalankan, ramai orang memberikan sokongan kepada pasukan kegemaran mereka. Boleh dikatakan aktiviti yang dianjurkan itu berjalan dengan lancar tanpa sebarang cacat celanya. Apa yang aku boleh simpulkan, memang keadaan disitu penuh dengan kegembiraan, dengan semanagat kesukanan, tambahan dengan sokongan orang ramai yang hadir.

Keesokan harinya, aku sekeluarga pergi menziarahi tanah perkuburan berdekatan dengan rumah, di mana terletaknya kubur arwah adikku, atukku, nenekku dan juga 2 orang bapa saudaraku. Nenekku bru sahaja meninggal pada 13 Julai yang lalu, adikku pada hujung tahun 2009, dan atuk serta 2 orang bapa saudaraku sudah lama meninggal dunia. Semua orang di kampung sudah sedia maklum yang hari ini(Ahad) adalah hari gotong royong membersihkan tanah perkuburan. Aktiviti ini memang sangat-sanagt berbeza dengan aktiviti semalam. Perlawanan bola semalam dibanjiri dengan ramai orang, sedangkan hanya 2-3 kerat yang datang untuk bergotong-royong, bersama-sama membersihkan tanah perkuburan. Aku tertanya-tanya, kemana perginya orang ramai datang menyaksikan bola semalam. Beratu-ratus orang di padang semalam, tapi hanya lebih kurang tidak sampai pun 20 orang yang hadir di tanah perkuburan. Bagi aku, dua-dua aktiviti ini adalah sama, dijalankan di peringkat kampung dan haruslah disertai oleh semua penduduk kampong. Mungkin lah hanya persekitaran yang berbeza. Di padang terbentang padang bola dengan beberapa orang pemain serta sokongan penonton, tetapi di tanah perkuburan hanyalah ada batu-batu nisan yang terpacak, dengan jasad-jasad yang selamat dikebumikan serta keadaan sekeliling yang sunyi. Alangkah baiknya jika ramai penduduk kampung datang ke tanah perkuburan ini seperti ramainya penonton di padang bola. Sambil-sambil mengumpul pahala bergotong-royong, boleh la juga kita menginsafkan diri dan senantiasa mengingati akan kematian.

Aku tidaklah mengatakan yang aku ini terlampau bagus daripada orang lain dan selalu pergi melawat ke tanah perkuburan. Tidak sama sekali. Aku hanya ingin mengingatkan diri aku dan juga orang lain mengenai hal-hal yang seperti ini. Semoga kita boleh berubah untuk menjadi yang lebih baik. Insyaallah...

Bombay,

Ben Ashaari Tanya Berani Ke Kritik Blog Aku?



Salam semua..hari nie, blogger LuN@_aiDi ajak join bende nie..:)nk join, klik sini or banner..:)thankz kak..:)

Sebenarnya, aku takut nk join bende nie..sebab blog aku nie memang xsampai level pon untuk dikritik..maknenye, memang hampehla..bagi aku, satu2 bende yang dikritik tu adalah sesuatu yang hebat, tapi blog aku nie memang xlayak untuk dikritik..template hampeh..header ntah hape2..senget sane senget sini..sebab aku malaz nak jadikan blog aku menarik..tapi xpe, aku rase nak aku nak melangkah setapak lagi ke depan..sebab nak bersaing dengan blogger gempaqla katekan..hehe..

Kepada pengkritik, terima kasih kerana mengeritik blog ini..Aku sangat-sangatlah hargai..aku akan menerima kritikan itu sebagai dorongan dan akan membuat perubahan berdasarkan kritikan itu..insyaallah..terima kasih sekali lagi..;)

Bombay,


Segmen Entry Terhangat Bersama Jamaluddin.net



Salam..hari nie aku join satu segmen..hehe..bro jamal punye segmen..nk join, klik banner or kat sini..

ok, aku akan letak entry yang baru2 nie aku tulis..aku rase xdela terbaik pon tulisan dalam entry aku tu..tapi aku rase tu tulisan aku yang paling serius berkenaan sikap segelintir penyokong bola sepak negara..aku nak share dgn kawan2 jugak pasal entry nie..if ade yang xsetuju, bolehlah kita bertukar-tukar pendapat..:)

Nak taw apa entrynya, klik kat sini..:)

Bombay,

Second Give Away Hajar Azman..



Nak join GA nie x?meh klik kat sini..mak klik kat banner pon boleh..:)

Izzwan Ariff
Hafizul Hakim

Bombay,

Segmen : Mari Mencari Kembar Blogger..



Nak join segmen nie?jomla..klik kat banner or kat sini..:)

Tarikh Lahir: 8 Januari 1991

Bombay,

Malaysia VS Singapura, Stadium Nasional Bukit Jalil, 28 Julai 2011, Kelayakan Piala Dunia 2014



Salam semua..seperti yang sedia maklum, hari Khamis ini adalah medan pertempuran yang paling penting untuk pasukan Malaysia untuk menebus kehampaan selepas tewas 5-3 kepada Singapura tempoh hari. Memang betul, pasukan Singapura memang hebat, dengan gandingan pemain luar mereka. Tapi, apa kurangnya kita, pasukan yang semakin hari semakin membuka mata segenap pelusuk dunia selepas menjuarai Piala AFF Suzuki tidak lama dahulu. Apa yang penting, Datuk K. Rajagopal mesti membuat sesuatu di bahagian pertahanan, supaya peristiwa tempoh hari tidak akan berulang.



Tanpa kelibat ketua pasukan, Safiq Rahim yang dilayangkan kad merah, tekanan lebih terasa di kem Malaysia. Yang pasti, jurulatih kebangsaan, Datuk K. Rajagopal akan menukar permainan mereka supaya Malaysia boleh membenam Singapura di gelanggang sendiri. Apa pun, sokongan rakyat Malaysia amatlah ditagih oleh semua pemain Malaysia, tambahan kita sedang ketinggalan 2 gol. Sentiasalah menyokong pasukan negara, dan janganlah menjadi penyokong seperti yang diselitkan dalam entry tempoh hari(Dimana Pendirian Anda Sebagai Penyokong Setia Bola Sepak Negara?).

Menang kalah adat pertandingan, pantang menyerah, berikan saingan.

Bombay,

Saya Nak T-shirt Domo Kun!!



Join satu lagi GA..hehe..nak join?klik banner or kat sini..;)

Kenape aku nak T-Shirt Nie:

Sebab aku xde tshirt macam nie..:)
Nak gak merasa tshirt katun2 nie, macam zaman budak2 dulu..:)
and aku xde tshirt kaler choclate macam nie..hehe..:)

Lagi sekali aku tag rakan2 aku nie..;)

Izzwan Ariff
Izzaty Ishak
Hafizul Hakim

Bombay,

Lacoste Percuma Daripada Mimfaza Trading..



Join satu lagi GA..nak join?klik sini or banner..

Blog nie kaler hijau maybe
sebab tuan punye blog or webside memang sgt
obses dengan hijau..betol x?kalau xbetol jangan marah taw..:)

Bombay,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...