Followers

Tuesday, June 21, 2011

Once Upon A Time In Koleq - Miss Grace..

Salam semua..ini entry mau cari mati..hehe..ini entry pasal cikgu fizik yg paling terkenal, Miss Grace Margaret A/P Manikkam..sape yang xtaw, inilah cikgu paling otai kat koleq..aku yang berbadan besar nie pon cuak dengan dye..Miss Grace ajar fizik, so aku berase sangat selamat dari form 1 sampaila form 3 sebab dye xmengajar lower form..tp, jgn disangke air yang tenang xde buaye..haha..walaupon dye xmengajar aku mase lower form, tp, if dye nampak sape2 rambot panjang and buat muke kerek, kopem kene..sape yang rambot panjang, kenela pape..rotan..lempang ke..hehe..if mood ok, kene tegor jela..tp jgn sampai dye jumpe 2nd time..mampos ko..haha..kalau dye hayun tangan dye, konfem kenela..kepale ke..tangan ke..haha..dari aku form 1, aku mintak sgt jgnla Miss Grace mengajar aku sampaila aku kluar..betol..aku xtipu..time form 4, aku amek fizik..selamat xbelajar dgn dye..kelas sebelah yang kene dengan dye..haha...dalam hati aku, selamat aku 4 tahun kt sini..


pepatah ade mengatakan, kusangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari..time form 5, mase aku nak daftar, aku pegyla kt meja daftar..sume meja daftar tu akan di duduki oleh guru kelas..tengok2, Miss Grace jadi guru kelas aku..amek kau..guru kelas 5 Science 6, Miss Grace Margaret A/P Manikkam..cuak gyle..sumpah..hehe..


Bermulalah hidop aku dalam ketakutan..hehe..aku tengok budak2 yang penah belajar dengan dye rilek je..nape ekh?aku pon buat selambe..betol orang kate, don't jugde a book by its cover..jgn kite menilai seseorang tu dari sifat luaran, fizikal..Miss Grace sebenarnye sangat baek..dye memang sangat sporting..bile kitorg cakap kt Miss Grace kitorg nk sbelajar kt library, dye teros bawak kitorg..tp time tu ame lg nk spm..kire boleh rilek2 lagila..tp kire ok wat..library tu susah kot nk pegy if time belajar..hehe..kadang2, bila nampak kitorg bosan je, ngantok je, dye cerite something ktorg sume..banyak cerite dye based on buku chicken soup from the soul..aku rase dye memang minat gyle buku2 mcm nie..tp, kadang2 kitorg kene jugak bile kelas kotor ke apeke..hehe..bile lame2 belajar dgn Miss Grace, aku dah xkesah..hehe..xkesah kene balon, pukul..sebab dah biase..bayangkanlah, dye mark paper 2 dgn 3 exam fizik kitorang depan kitorg..sorang2 kene mengadap dye..salah satu, panngggggg..kene satu..salah lg paannnnnnnnggg..kene lg..hehe..tp dalam garang2 dye, dye sangat amek berat kt kelas kitorg..hari2 datang tanye sape saket or ade problem..if ade budak yang nampak macam ade problem, mesty dye tanye..if ade budak saket, demam dekat dorm, mesty dye teros gy dorm..tengok budak kelas dye..



hehe..walaupon garang, aku salute la Miss Grace nie sebab dyela ramay budak gempaq fizik..aku xgempaq fizik..aku malu jugakla nk jumpe dye sekarang sebab fizik aku xdapat A..hehe..

kalaulah dapat masok kelas dye balek, kan best...:)

4 comments:

zuluuniformlima said...

aku balik koleq baru2 nih.. smpat la jumpa miss grace.. and sempat jugak la die hayun tangan sekali.. haha..

Fido109 said...

arghh!! i miss ms grace. waktu form 5, aku nak sangat die ajar aku. tapi tak berkesempatan. aku masuk kelas lampung die. ha ha ha ha

bombay said...

@zul: yeke..ko paham2la..itu bende wajib dye buat..haha

bombay said...

@fido: hehe..kalau time form 5 dye ajar ko, memang ko kene jela..hahaha...xpe2..nanty bile2 ko dtg koleq, ko soh dye lmpang ko bnyk kali..hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...