Followers

Monday, June 13, 2011

Once Upon A Time In Koleq - Half Way Down, Grey..

Nie segmen aku sendiri..
hehe..
cerite koleq bersiri...
hari nie nak cerita pasal half way down, sekali dengan grey..:)
xtaw half way down tu ape?
aku bagi gambaran jap..:)hehe..



tula salah satu hukuman kitorg time form 1 dulu..
time form 2 pon ade gak..tapi jarangla kene..
bile kitorg buat ape2 je salah, selalunye bende nie la kitorg kene..
berdiri, dalam keadaan macam nie, untuk beberape minit..
beberape minit tu bersamaan kiraan prefect kitorg..ikot suke dyeorg la..
sebelom kene tu, dyeorg akan panggil kitorg pegy grey..
alaaa, yg bende alah luas kt tgh2 prep school tu..



kitorg xboleh pijak kot..
kalau nk pijak pon, tunggu prefect sume tido..
itupon pijak sekejap, pastu lari laju2 lintas grey,
takot prefect nampak, even dah taw prefect sume mmg dah tido..hehe..
yg aku taw, sekarang form 1 boleh pijak bile2 mase je yg dyeorg nak..

berbalik kpd cerita half way down tu tadi, prefect tekan loceng, kire roll call la tu..
selalunye, dyeorg seksa kitorg lepas lunch, lepas solat jumaat..
kdg2, xmenyempat kitorg suap nasik kt mulot, dah kene panggil..
bile dah kene panggil tu, cepat2 kitorg gerak gy grey..10 saat je kot..
lambat kenela..haha..aku xpenah lambat..aku atlet kot..haha..kidding..
bile dah kumpol, sume senyap..
dengan pakay full malay nye,
kitorg berator ramay2,
satu batch,
kt grey,
pukul 2 ke 2 lebey mcm tu..
memang basah baju sume..

pastu dyeorg cakap la ape salah kitorg dalam minggu tu..
as punishment, kenela half way down tu..
sampai menggigil kot kaki..aku sekali menggigil..
perghh..jatoh martabat aku..
time tu, yg paling banyak dose bukan prefect yg seksa kitorg tu,
tp kitorg sebab dalam hati penoh dengan cacian, makian,
dan carutan kat sume prefect..
hehe..
korg bayangkanla,
sampai makcik dining hall kitorg pon menangis tgk kitorg kene macam tu,
kalau parents, apetah lagi..
ye dak?..hehe..
bile dah abes perhitungan dengan prefect,
kitorg pon gerak naek dorm, siap2 gy prep..:)

itula serbe sedikit pengalaman dudok kt prep school,
hostel budak form 1..
budak2 sekarang xrase mcm nie aku rase..yela, zaman dah moden, bende2 mcm nie dah jadi macam xde function..tapi bagi aku, inilah salah satu care macam mane nk jadikan someone tu true budak koleq..:)
aku gak bersyukur sebab
aku dapat pengalaman paling manis dalam hidup aku,
bersame same dengan budak batch yg aku sayang..;)

Bombay,

2 comments:

ezza? said...

aku tak pernah pegi boarding school.
so aku tak rasa benda2 ni.
tapi pengalaman kt U pun dah cukup bermakna dah untuk aku.
esp time TESL dulu
rinduuu :')

bombay said...

hehe..xrase pon xpe ezza..tp pengalaman time skolah kan..xboleh lupe..hehe..time tesl dulu pon best..kalau lg lame kite blaja tesl dulu, kan best..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...