Followers

Thursday, June 2, 2011

Al Fatihah..

Bile bace entry rakan blog pasal adik kepada rakan dye meninggal, aku teringat kt arwah adek aku..adek aku pon meninggal, pasal leukimia..adek aku time tu baru form 1..nk masok form 2..mula2 dye just demam..tp demam nye xsembuh sembuh hampir sebulan..pegy hospital kerajaan, dye ckp demam biase je..naseb baek mak aku berkeras jugak nk pegy check, bwk adek aku kt hospital besar..bile check, dye ckp ini dah serius and kene bwk pegy hospital klang..aku rase mcm nk hentak2 je doktor yg ckp adek aku tu demam biase je..sampai sane adek aku teros masok icu..badan penoh wayar..aku xsanggop nk tengok..bile aku tengok, mesty meleleh air mate aku..aku try tahan jgk..xnk bg dye nampak..mak aku la teman dye..tp time nie xtaw lg saket ape..sampaila satu hari, doktor bgtaw dye kene leukimia kt parents aku..parents aku xbgtaw adek aku dye saket ape..tibe2, satu hari dtg sorang doktor, doktor baru if xsilap, dtg kt katil adek aku..time nie adek aku dah masok wad biase..dye kene tunggu turn transfer gy HKL untuk cure saket dye tu..doktor tu pegy bgtaw adek aku yg dye kene leukimia.."adek taw x adek saket ape?".."xtaw doktor".."adek saket leukimia"..meleleh air mate adek aku..mak aku pujok..suroh saba2 bnyk2..doa bnyk2 supaye cepat sembuh..aku xtaw la knape doktor tu sanggop and senang je bgtaw budak umur 13 yg dye kene leukimia, sedangkan parents aku penat berfikir mcm mane nk bgtaw adek aku yg dye kene leukimia..sejak dari tu aku rase adek aku mesty asek pk kan naseb dye je..sebab dye ade msg kakak aku..time tu dah malam..kakak aku suroh dye tido..tp dye kate belom ngantok lg..dye nk TENANG TENANGKAN FIKIRAN..aku xboleh lupe msg tu..dye gune hp yg kakak aku baru beli sebab dye nk sgt HP..dye kate takot xsempat..dye macam taw2 je yg dye nk pegy jaoh dari kitorang..satu hari, turn dye sampai untuk pegy HKL..aritu entah kenape aku xjadi pegy anta..aku dah pakay seluar aku..tp pastu aku tukar balk..xjadi pegy hsptl..aku ckp kt kakak aku yg aku pegy esok jer..time tu, aku sorg je yg xpegy anta dye..yg laen sume anta..sampai kt HKL, sume ok je..tp malam tu mak aku telefon yg adek aku sesak nafas, teros masok icu..and dye teros xsedar..esoknye aku dtg, dye still xsedar lg..pg sampaila ptg..ptg aku balik..xlame sampai rumah, kakak aku telefon, bgtaw adek aku dah nazak..kitorang pon teros gy HKL..sampai2, aku sempat tgk adek aku hembus nafas terakhir dye..aku sedeyh sgt sebab aku xsempat cakap papepon kt dye sebab aku xpegy anta dye time pegy HKL..aku sempat jumpe sehari before pegy HKL, time tu kt Klang..aku tgk muke dye sedeyh..dye cium tangan aku for the last time..sampai sekarang aku menyesal sebab xhantar dye pegy HKL..xsempat ckp pape pon kt dye..walaupon aku garang dgn dye, tp dalam hati aku sayang sgt kt dye..aku xsanggop nk igt mcm mane dye menderite demam punyela lame, kene leukimia lg..hanye dye sorang je yg taw..sampai sekarang jugak aku ter tanye2 kenapela sesetengah doktor mcm amek ringan je bende nie..bile check ckp xde pape..ajal dye memang kt situ..sume dah tertules..

29 haribulan hari tu, genap 1 tahun 5 bln dye pergy tinggalkan kitorang..aku doakan yg roh dye sentiase dicucuri rahmat..semoge dye bahagie disane..amin..

Aku rindu sgt2 dekat dye..Al Fatihah, Nurul Atikah Binti Ahmad Zafir..

Bombay,

4 comments:

Raja Syakirah said...

Alfatihah buat adek awak
=')
semoga rohnya dicucuri rahmat
dan di tempatkan dalam kalangan orang beriman
=')

awak, please dont tell khai bout my blog
i hate him fer my entire life
semua kebaikan dia yang ada kat blog tu
hanya lakonan dia semata-mata
='(

perempuan keliling pinggang
='(

fyna said...

al-fatihah..



jom singgah n follow belog fyna.
:)

''bidadariSIDIA'' said...

al fatihah :')

arwah kakak kite pun macam tu,sakit yang same.
tapi arwah angah pergi time umur 8 tahun,time tu kite kecik lagi.

tapi mak pernah cakap,sebelum arwah angah nak lahir(keluar),ada sorang uncle india bagitau abah kite yang arwah kakak kite tu tak boleh hidup lama ;'(

abah kite pergi dari situ,bile dtg blk,uncle india tu dah tade .

bombay said...

RS: ok..:)

fyna:tq 4 readin'..

''bidadariSIDIA'': yeke mcm tu..tuhan nk bg petunjuk kot..takziah jgk..alfatihah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...