Followers

Friday, August 12, 2011

Segmen Pengalaman Beraya Di Kampung..



Salam semua..hari nie, 12 Ogos, beberapa hari lagi sebelum kita menyambut lebaran..ecehhh..belom lagila bombay..lambat lagi..hehe..ok2, aku nak mengajak semua untuk join segmen nie..jom2..klik kat sini or banner kat atas ye..

Terus terang aku cakap, pengalaman beraya kat kampung aku biase2 je..sebab, kampung aku terletak kurang 15 minit dari rumah aku..and dalam hidup aku, xde istilah BALIK KAMPUNG sebab kampung dekat..pagi raye, lepas solat sunat hari raye, sekeluargalah kami pergi ke kampung..tapi, sebelum sampai ke kampung, kami akan singgah sebentar dekat tanah perkuburan..melawat pusara arwah adik aku, atuk, serta dua orang arwah pakcik aku..dah selesai, baru pergi kampung..

Time raye nie, memang xsah kalau xde makanan yang sedap2..ye dak?hehe..kalau kat rumah aku, kari ayam, rendang daging, and kari kambing adalah manu utama..hehe..apa guna kalau abah aku tauke jual kambing if xde lauk kambing..ye dak?hehe..padahal aku xmakan sangat pon kambing tu..makan siket2 je..hehe..ade la jugak nasi impit..eh jap, kenape sambal kacang aku tak tulis?hehehe..ini satu lagi menu utama ye kawan2..wajib!sambal kacang kat rumah aku memang sangat sedap..sebab aku isi ayam kat dalam sambal tu..hehe..kat rumah aku je dapat sambal kacang dengan ayam..hehe..











Tapi, raye kali agak berbeza dari tahun2 sebelumnya..kalau tahun lepas kami sekeluarga beraya tanpa adik kesayangan aku yang meninggal sebab leukimia, tahun nie, nenek pulak meninggal..13/7/2011 nenek meninggal, lebih kurang pukul 3 lebih dekat umah aku..esok, genap sebukan nenek meninggal..so, tahun nie raya memang sangat berbeza..and TAK BALIK KAMPUNG LAGI dah..sebab dah xde sape2..kitorg akan stay dekat umah jela kali nie..lepas lawat kubur, terus balik umah balikla..tunggu sedare mare datang umah..:)

P/S: Alfatihah untuk nenek, atuk, Ika dengan 2 arwah pakcikku..

Bombay,

10 comments:

LuN@_aiDi said...

Al fatihah untuk mereka yg telah kembali ke rahmatulrah.
akk raya tak pernah blk kg, sbb ddk pun dah kat kg dah..hihihi
taun neh pun xbalik juge!

bombay said...

hehe...xpe...beraye kat NZ best gak pe?hehehe..:)boleh tgk RWC!yeah!

hira said...

thanks for joining! :D

wah, kampung sangat dekat tu. tak perlu gaduh-gaduh nak balik. makanan tu sangat sedap. terliur dah ~____~
huhu.

by the way, al-fatihah buat bombay sekeluarga. tabahkan hati. kuatkan iman ye :)

bombay said...

tq..;)

hira said...

bombay, senarai dah keluar! hehe :D sila terjah mereka ye :)

http://zahiradzul.blogspot.com/2011/08/senarai-peserta-segmen-pengalaman.html

Kancil 8349 said...

Salam bombay

wah...kampung ndak jauh bah kan...dekat je...hehehe...apapun sabarlah..yang pergi biarlah pergi...kita berdoa sahaja untuk mereka....
ceria selalu..jom terjah blog Kancil dari segmen sama

Green Apple said...

salam nazreen

walaupon sedih pada tahun ni.. tapi harap awak ceria2 ye...

kalau sudi jemput singgah ke blog saya...

http://ciksufarida.blogspot.com/2011/08/segmen-pengalaman-beraya-di-kampung.html

SITI NOORNADIYANA said...

hai hai. yana terjah sini. makanan tu sgt sedap. especially sambal kacang dgn isi ayam. :D

al-fatihah untuk mereka...

jemput dtg blog yana k. :)

http://lurvemycadbury.blogspot.com/2011/08/segmen-pengalaman-beraya-di-kampung.html

hira said...

rajinkan diri untuk tengok ni :)


http://zahiradzul.blogspot.com/2011/08/peserta-segmen-kena-tekan-sini.html

hira said...

rajinkan diri untuk tengok ni :)


http://zahiradzul.blogspot.com/2011/08/peserta-segmen-kena-tekan-sini.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...