Followers

Wednesday, August 24, 2011

Kawasan Speed Trap Lebuh Raya Utara Selatan (Arah Utara) Dari Kuala Lumpur..

Salam semua..aku nak share siketla ape yang aku jumpa hari nie..harap2 berguna..hehe..al maklumla, xlama agi nak raya..so, macam biase, banyak sangat kamera2 yang akan merakam gelagat anda di lebuh raya..



Ok, aku pon kurang pasti dengan kawasan-kawasan yang disertakan kat sini yang dikatakan ada kamera disekitarnya..so, iniah dye:

1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas Exit Kamunting

2- Km 208 & Km 214.8 sebelum Exit Kamunting

3- Km 271 berdekataan Exit Ipoh Selatan

4- Km 274.4 berdekatan Exit Ipoh Utara

5- Km 286.9 berdekatan Exit Simpang Pulai

6- Km 296 berdekatan Exit Gopeng

7- Km 352.6 selepas Exit Sungkai

8- Km 373 berdekatan Exit Slim River

9- Km 241.9 berdekatan Exit Kuala Kangsar

10- Km 308.6 selepas Exit Gopeng

11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora

12- Kawasan Rawat & Rehat Gurun

13- 2 km selepas Plaza Tol Juru (90km/j)

14- Ada LIMA KAMERA di atas Jambatan Pulau Pinang

Ok, dah tengok semuanya..basically, kawasannya banyak di negeri Perak..so, korang semua boleh laju dekat negeri lain..hehe..ok, aku gurau je..hehe..ok series..harap2 korang semua berhati-hati kat jalan raya nanty ye..lagi2 dekat Plaza Tol Jelapang dengan dekat Terowong Menora tu..walaupun Plaza Tol Jelapang tu dah ditarik ke depan siket dari tempat asal, tapi janganlah sambil lewa..kat situ memang bahaya walaupun nampak macam xde ape2..

Sebenarnya, info pasal kawasan speed trap nie korang tak payah taw pon xpe..korang bawak slow-sow sudah..buat ape nak bawak laju-laju..110-120 km/h tu pon aku rase dah memang laju..even 100 km/h pon dah berderau darah..kan dah nak raya nie..make sure kita selamat..kita xnak la ade benda2 buruk berlaku..ye kawan2..

"Pandu Cermat, Jiwa Selamat"
"Ingatlah Orang Tersayang"

Bombay,

4 comments:

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kalau bawak slow bila nak sampai Bro..kalau kampung sekangkang kera takpe la jugak..

Kalau macam aku nie yang kampung lebih kurang 400km..hehe

Bawak laju takpe, yang penting berhati-hati dan bertimbang rasa. Kalau takde kete lain kat jalan tue tekan je la minyak..haha

bombay said...

haha..betol tu bro..yang penting selamat..hehe..:)

Dhiya Fariza said...

felamak banyak tuh

Famili Ceria said...

hmmm..kalau kete ada satu dua saja..pecut jer la...

Entri Menarik Di Sini:
1)Betol Ke Kacang Soya Bahaya?
2)Berpeluk Bagus Ke Tak?
3)Boboi Boy Download

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...