Followers

Thursday, July 21, 2011

"Lupuskan Ikan Alligator Gar!" - Jabatan Perikanan

Salam semua..bangun pagi2, dengan muka ngantok, teros mengadap TV..tengok MHI jap..ulasan akhbar hari nie..aku tertarik dengan satu berita pasal ikan alligator gar nie..untuk pengetahuan korang, ikan nie adalah spesies yang berasal dari Amerika Utara, tapi telah djumpai oleh seorang penduduk di Perak baru-baru nie..korang nak taw macam mane ruprnye?ini dyeeee......:)







Haa...lepas tengok gambar nie konfem aku xpayah nak explain pasal ape ikan nie name dye alligator kan..hehe..tengok gigi pon dah taw..ok, kembali pada kes nie, Jabatan Perikanan arahkan untuk lupuskan ikan nie sebab akan ganggu ekosistem sungai..ikan nie berbahaya..if de dekat mane2 sungai, habis ikan lain jadi mangsa nanty..lagipon ikan nie jugak berbahaya kepada orang ramai..so, sape yang terjumpe ikan nie, cepat2 la pergi rujuk kepada pihak yang bertanggungjawab..:)

Sumber.

Bombay,

4 comments:

LuN@_aiDi said...

rupe ikan pun dah cukup ngeri.. camner leh terlepas sampai ke perak yae..hihi

bombay said...

haaa..taw xpe kak..itulah makanya..agaknya keluarge2 ikan nie turun temurun berusaha nak terjah Malaysia..hehe..:)

.izzati liyana. said...

err. menakutkan. separuh ikan, separuh buaya. huhu. kalau ngap, err..

bombay said...

taw xpe..tengok gigi pon dah seram..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...