Followers

Tuesday, June 7, 2011

Janganlah Buat Macam Tu..

hari nie aku bace post budak tu..dye kate dye nk bertudong..alhamdulillah..dye nk berubah..ramai yg bagi dye sokongan..bg nasihat jugak..tp dalam bnyk2 tu, ade pulak satu makhluk tuhan yg cakap,"SETAKAT PAKAI JER BAEK TAYA DOHH ! AKUU PN BOLEY"..yg komen nie budak perempuan, MELAYU, and dye xpakay tudong..



niela dye orang melayu..orang baru nak berubah, dah cakap macam2..budak tu nk keluar dr segale hidop dye yg lepas..ok la tu dye nk berubah..yg dok mengomen tu xnk berubah pulak..nasehat orang punyela panday..itula..inila..sendiri pon xbetol..aku xdela cakap aku nie perfect, betol memanjang..tp kite yg nk nasehat nie sedarlah diri cket..

lagi2 kalau ade orang naek pangkat ke ape, mulela ade orang yg dengki..bile ade orang untong cket dlm bisnes, adela segelintir or sorang due makhluk tuhan yg dengki..nanty adela santaula..apela..

sedarlah makhluk2 tuhan yg segelintir tu..janganlah menjatohkan sesame kite..merosakkan sesame kite..sedar x, orang melayu je yg buat mcm tu..tolongla kawan yg nk berubah tu..support la orang tu..yg menghina, keji tu, jgnla buat mcm tu..kalaulah orang tu sedare mare kite, baru kite rase..

aku rase sedeyh sgt2..

Bombay,


4 comments:

shahjiehan said...

salam,shah dah masukkan link awak kat bloglist sjiehan.com...

jom baca dan komen Roti Krim HIGH-5 naik 10sen.

harap2 slalu la awak masuk blog shah ni


hehehe

Lulu caldina said...

Blog ini tersenarai dalam bloglist lulu-pages.. :)

ezza? said...

hmm, itulah weh.
orang Melayu kutuk orang Melayu.
mcm ntah hape hape ntah.
yang comment tu pun perangai sama je.
itu la yang aku cuba sampaikan dalam blog aku ritu.

bombay said...

Shah: tq very muchh..:)

Lulu: tq LULU..appreciate that..:)

ezza: sebab tula aku tules wey..selame nie aku xpenah tules papepon pasal org melayu, tp bile bende dah jadi depan mate, geram pon ade..aku sekolah dgn sume org melayu..belaja mcm mane nk naekkan org melayu..yg segelintir nie suke2 je buat mcm tu, xhiraukan ape implication nye nanty..kalau mcm niela, sampai bile2 pon kite2 nie dudok kt takak tu je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...