Followers

Tuesday, September 20, 2011

Ringankan Mulut Bila Jumpa Senior..

Salam semua..fuhh..dah berzanab tak update blog nie..yela, dalam mase 2 minggu kebelakangan nie aseksibuk memanjang..hehe..sibuk nak masuk u la katekan..hehe..dah selesai semua hal2 universiti..umah pon dah ade..alhamdulillah..



Tajuk macam menggelabah je bunyik nye kan?haha..sebenarnye bukan tu yang aku nak tekankan..yela..aku pon junior lagi maaa..haha..aku pon jarang jugak tegor senior..takotttt...hahaha...ok, ape yang aku nak tekankan kat sini adalah hubungan komunikasi antara kawan, lagi2 kawan yang tinggal serumah..dekat umah sewa aku nie, aku disatukan dengan member2 aku jugak..WAN, BOB, FAIRUS, AREP, DAUS..nie sume satu kos dengan aku..memang dah kenal time last sem..diorang nie semua memang xde masalah..haha..dalam rumah ada 10 orang, kami baru berenam, so, 4 orang lagi yang dalam rumah nie memang kitorg tak kenal..kami pon mengambil inisiatif untuk bertegur sapa..hehe..kitorang mane sombong..yela, member baru..tapi dalam 4 orang tu, adela pulak makhluk ALLAH yang LANGSUNG tak nak tegur kitorang..keluar bilik pon tak..bercakap dengan kitorang pon tak..tapi selalu jer aku nampak dia keluar dengan member dye yang lain, boleh pulak dye bercakap..boleh plak tersenyum-senyum..dengan kitorang, habuk pon tarakkk..

Nak dijadikan cerita, ade 2 kejadian yang jadi, and yang paling latest semalam time aku balik kelas..lebih kurang 11 setengah malam..aku sampai kat depan rumah..tapi aku ketuk bilik sebelah..nak tanya pasal langsir..sebab rumah aku orang tu belom pasang langsir lagi..tapi rumah diorang yang lain dah..aku memang perasan yang makhluk ALLAH tu memang kat belakang aku..bila aku ketuk pintu umah sebelah, WAN yang ade kat depan aku terus masuk dalam rumah..budak tadi tu, terus masuk dalam rumah, and terus kunci pintu..ahhh..sudah...ko tak nampak ke aku ade lagi kat luar nie..selambe je kunci pintu..WAN pon tegur dye, cakap ade orang lagi kat luar nak masuk..dye boleh cakap "YEKE???"..MEMANG SAH KO TAK KENAL ROOMMATE KO SENDIRI..aku yang tak pernah bercakap dengan ko pon taw yang ko budak bilik akula..ko bolh pulak tak kenal..haha..lawak2..ade lagi satu kes..nie pasal nak isi borang budak rumah..ade orang mintak list untuk satu rumah..orang tu bgi dekat WAN..WAN bagi borang tu dekat makhluk ALLAH nie, suroh past borang tu dekat yang lain dalam bilik..suroh isi sekali..bila WAN balik, dye tanye kitorang dah isi borang tu ke belom..kitorang cakapla borang ape..kitorang xtaw papepon pasal borang tu..WAN cakap dye dah bagi dekat makhluk ALLAh tu..kitorang suruh budak yang sebilik dengan dye dalam rumah kitorang tu, try tengok ade tak borang tu dalam bilik..check punya check, memang ada kat dalam bilik..nama makhluk ALLAH tu dah siap tulis..tapi dye tinggal je kat dalam bilik..tak bagi kat kitorang pon..haha...nak bagi borang pon xboleh ke?ape ko tu hensem sangat ke tak nak tegor kitorang..haha..lawak2..

Aku kadang terfikir, kalaulah ade emergency ke ape, at sapa yang dye nak mintak tolong..kalaulah member2 baek yang len xboleh tolong, kat sape lagi kita nak mintak tolong..mestilah orang yang paling dekat dengan kita mase tu..jadi, ringan2kanlah mulut kita nie nak tegur orang..lagi2 budak serumah..kitorang xsombong kalau ko memang nak betol2 berkawan..kalau benda macam nie pon xboleh nak buat, maka susahlah kita nanty..bukan sehari dua nak duduk dalam umah tu, boleh jadi setahun dua kot..ape ape pon, aku doakan yang dye bahagie dunia akhirat..semoga sentiase dilimpahkan rezeki, dah dikurniakan nikmat...

Bombay,

2 comments:

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

Apa la mcm 2 pn blh..
mby jmpa korang mulotnya otomatik ade mas kot ahhaha..

bombay said...

kan?ntah pape tah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...