Followers

Wednesday, August 3, 2011

Segmen Kancil8349 : Pengalaman Korang Semasa Dan Selepas Solat Terawih..



Salam semua..hari nie join satu lagi segmen best..tuan punya blog mengajak untuk join..aku pon ape lagi, terus join..hehe...nk join tak, klik sini..xpon banner kat atas nie..;)

Nak dijadikan cerita, aku dan kawan2 memang rajin pegy terawih time sekolah rendah..yela, mase tu pon puasa time cuti sekolah..so, nak memenuhkan masa terluang, pergilah kami beramai-ramai ke masjid..nak taw kitorg pegy masjid pukul bape?hehe..pukul 8 dah gerak ke masjid..berbuka pon makan laju2..hehe..pegy masjid naik basikal ramai2..4-5 orang..dah katepon kuar rumah pukul 8, so ade mase lagi sebelom Isyak..



So, kitorg pegyla ke playground yang berhampiran..hehe..masjid kitorg nie dekat dengan Pusat Pelancongan Kelip-Kelip Kampung Kuantan..kat situ ade playground..kat situlah kitorg berhempas pulas main kejar2..haha..sampai bepeluh peluh..budak la katekan..bila azan je, sume amek basikal, pegy masjid..solat Isyak dulu..time terawih kitorg terawih taw..mane ade mengelat..hehe..tapi 8 rakaat jela..abes 8 rakaat, pegy balik dekat playgroud tu sambong main..hehe..



Lepas tu, dah agak2 nk masok 20 rakaat tu, kitorg masok masjid balik..hehe..selesai sume, ape lagi..melantakla moreh dekat masjid tu..hehe..dah penat bagai, mesty la lapa dgn haus..hehe..semua makanan kitorg setelkan..hehe..



Time tu kecik lagi..akal tak panjang..hehe..bila pegy balik dekat masjid and tempat kitorg maen tu, teringat la semua kenangan..memang xboleh lupa..sekarang jarang dah jumpa diorang..yela..masing2 ada yang dah kerja..sambung belajar..jumpa pon kadang2 je..:)

Bombay,

3 comments:

Kancil 8349 said...

terima kasih bombay kerana sudi join segmen pertama kancil.

wah..mesti banyak kelip2 di sana kan...

Kancil 8349 said...

Salam,
Senarai segmen Kancil dah siap..jom terjah mereka yang lain...

http://kancil8349.blogspot.com/2011/08/segmen-kancil-8349-pengalaman-korang.html

elnino moona said...

wah... mmg suka main la kan.. best2...lagi2 dgn geng..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...